ЗАСІДАННЯ СЕКЦІЇ НАУКОВО-ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ АПК КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПІВНІЧНОГО МІЖРЕГІОНАЛЬНОГО ЦЕНТРУ НААН

1664522151 izobrazhenie viber 2022 09 29 15 34 02 779

29 вересня 2022 року відбулося виїзне засідання Секції науково-інноваційного розвитку АПК Київської області Північного Міжрегіонального центру Національної академії аграрних наук України на базі ДП "Дослідне господарство “Саливонківське" Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України та Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Л.Погорілого.

Учасники заходу – представники наукових установ, підприємств та органів місцевої влади відвідали дослідне поле та демонстраційний полігон багаторічних енергетичних культур, де представлено міскантус, павловнію, тополю і вербу енергетичну, та ознайомилися із розробленою і освоєною технологією вирощування цих культур, напрямами використання біомаси як альтернативного джерела отримання енергії. Зокрема, було продемонстровано роботу твердопаливної котельні, яка вже два роки опалює адміністративний корпус наукової установи.

На засіданні були представлені доповіді щодо перспективних напрямів вирощування енергетичних культур та використання їх для виробництва енергії з метою автономного забезпечення потреб малих і середніх сільськогосподарських підприємств, кооперативів, установ, організацій, комунальних об’єктів територіальних громад.

Поділяючи актуальність та важливість використання біомаси для зміцнення енергетичної безпеки нашої держави, завідувач відділу Інституту продовольчих ресурсів Куць Олександр Іванович наголосив на необхідності збереження забезпечення належного рівня продовольчої безпеки, розробки національних та регіональних програм підтримки розвитку виробництва та використання альтернативних джерел енергії отриманих з біомаси. Поінформував учасників про наявні для впровадження розробки інституту щодо диверсифікації виробництва при переробці сільськогосподарської сировини та використання отриманих відходів для виробництва відновлювальних джерел енергії.

Довідково: http://www.ndipvt.com.ua/373-vdbulosya-viyizne-zasdannya-sekcyi-naukovo-nnovacynogo-rozvitku-apk-kiyivskoyi-oblast-na-baz-ukrndpvt-m-l-pogorlogo.html

20220929 103522

20220929 131521

1664522167 izobrazhenie viber 2022 09 29 15 34 13 336