VIІ Міжнародна науково-практична конференція «ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ХАРЧОВОЇ ІНДУСТРІЇ»

2019.11.21 Конференція ІПР21 листопада 2019 року в Інституті продовольчих ресурсів НААН відбулась VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційний розвиток харчової індустрії», присвячена актуальним питанням розвитку харчової та переробної промисловості України та 60-річчю Інституту.
Конференцію відкрив директор ІПР НААН академік НААН М.П. Сичевський, підкресливши значення наукового форуму для розвитку галузевої науки. Директор ІПР НААН згадав про славні традиції Інституту продовольчих ресурсів і коротко охарактеризував історію наукової установи.
Перший віце-президент НААН академік НААН М.В. Гладій у своєму виступі зупинився на деяких актуальних питаннях розвитку аграрної науки і, зокрема, на здобутках і перспективах розвитку наукового забезпечення розвитку харчової та переробної промисловості. Перший віце-президент НААН привітав колектив Інституту продовольчих ресурсів з 60-річним ювілеєм і побажав науковцям і фахівцям ІПР НААН нових звершень і успіхів.
У своїх доповідях учасники конференції висвітлювали актуальні наукові проблеми харчової та переробної промисловості, пропонували нові шляхи та підходи для їх ефективного розв’язання. Зазначене стосувалося і технічних проблем розвитку галузі, і економічного осмислення ролі та місця вітчизняного харчового виробництва у вирішення питань продовольчої безпеки держави, зміцнення її експортного потенціалу, який має базуватися на продукції з високою доданою вартістю, а не на сировині низького ступеня оброблення.
У своїх виступах численні гості VІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційний розвиток харчової індустрії» - представники Верховної Ради України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Дніпровської районної державної адміністрації м. Києва, Національної академії аграрних наук України, керівники закладів вищої освіти та наукових установ НАНУ, НААН України та НАМН України, керівники галузевих громадських об’єднань виробників та промислових підприємств наголошували на значному внеску, який зробив Інститут продовольчих ресурсів НААН у розвиток галузевої науки та вітали колектив інституту з 60-річчям.
У рамках конференції також відбулося чергове засідання Науково-координаційної ради у сфері харчової промисловості при Національній академії аграрних наук України.
Підводячи підсумки, директор Інституту продовольчих ресурсів НААН, академік НААН Сичевський М.П. подякував присутнім за змістовні доповіді та поздоровлення з 60-річним ювілеєм НААН.
 
Президія  Дівчата
Зал